Helyi kultúra

2023.01.03. 19:00

100 szóban kiállításmegnyitó a Rege Galériában

A Pannon Fényképészkör Egyesület, a StúDió Veszprém Podcast és a Rege Galéria Tihany szervezésében bemutatják a "Történetek Veszprémről - 100 szóban Veszprém" kötet írásait és illusztrációit.

Balla Emőke

"Az írás és az illusztráció hangulata összeadódik, amiből egy új kép születik." A vele készült interjúban így méltatta Korbély Emma, a novellaíró pályázat ifjúsági díjasa a 2022-es év veszprémi sikerkönyvét. 
A Történetek Veszprémről - 100 szóban Veszprém című kötet különlegessége, hogy az illusztrációkat pontosan azok a szövegek ihlették, amelyekkel párban jelennek meg a könyv lapjain. A fotósok és festőművészek a hetvennyolc mininovellát átfordították a képek világára, így teljesebbé válhattak  a veszprémi történetek. A szavakból képek születtek, s az írók szerzőtársaiként páratlan élményforrást hoztak létre az alkotók. Olyat, ami a könyv lapjairól kikívánkozik, hogy különleges képzőművészeti alkotásként elfoglalja helyét a tihanyi Rege Galériában.
A január 7-én, szombaton 17.30 órakor nyíló és február közepéig látható kiállítást Dióssy László szerkesztő és Ruppert Tamás fényképészkör-alapító nyitja meg. A szövegek megszólaltatásában közreműködik Pap Lívia színművész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában