Emlékezés

2023.02.23. 11:04

Molnár Sándor emléke előtt tiszteleg a Holtszezon

Csütörtök este indul a Holtszezon fesztivál. Hiánypótló és egyedi programkavalkád tölti be Veszprémet, és bizonyos programokon megnyílik az Utas és Holdvilág Antikvárium ajtaja is, emlékeztetve mindannyiunkat a veszteségre, amely Molnár Sanyi távozásával érte a kulturális szcénát.

Horváth Virág

Fotó: Penovác Károly /Napló

Életének 70. évében elhunyt Molnár Sándor, az Utas és Holdvilág Antikvárium tulajdonosa, Veszprém kulturális életének egyik meghatározó alakja. A város 2017-ben Gizella-díjjal tüntette ki – 2022. október 5-én távozott. A hír megrázta a megyeszékhely, de talán mondhatjuk, az ország kulturális közösségét is. 

Azóta sem ocsúdott fel a közösség, az antikvárium előtt folyamatosan világító mécses jelzi nekünk: kitörölhetetlen emléket hagyott maga után Sanyi. A Holtszezon fesztivál szervezői is Sándor emlékének adóznak. „A Holtszezon Irodalmi Fesztivál elindításával a hiányokat szerettük volna feltölteni: legyen akkor, amikor alig történik valami, szóljon olyan műfajokról, amelyekről kevesebb szó esik, biztosítson lehetőséget a feltörekvő tehetségeknek, alakítson ki egy összetartó és a kultúráért tenni akaró fiatalokból álló közösséget. És annyira szépen alakult mindez. Aztán tavaly október elején szembesülnünk kellett egy olyan hiánnyal, amelyet sosem tudunk betölteni. Molnár Sanyi, az Utas és holdvilág Antikvárium tulajdonosa, antikvárius, kultúraszervező, helyi legenda felköltözött az égbe. Sanyi nagyon várta az idei programokat, tervezgette, hogy mit lehetne még csinálni, kiket lehetne elhívni az Utasba, éppen ezért az idei fesztivált az ő emlékének ajánljuk" – írták közleményükben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában