Olvasónktól

2023.02.12. 09:00

Régi emlékek fotón

A devecseri Helytörténeti Gyűjtemény munkatársai felhívást tettek közzé, melyben kérték a lakosságot, hogy régi tárgyakat, dokumentumokat juttassanak el hozzájuk.

Régi emlékek fényképen  Fotó: olvasó

A kérésnek eleget téve Vas Imréné gazdag anyagot ajándékozott a tárlat részére. A tárgyi emlékek közt mesteremberek szerszámait, tejeskannát, helyi töltésű szódásüveget találhatunk. A dokumentumok közül  egy 1954-es újságkivágás a Torma orvos házaspár devecseri letelepedéséről számol be. A megsárgult fényképek esküvőket örökítenek meg, így Szűcs Károly és Horváth Margit, valamint Ferenczi Gyula és Oláh  Magdolna egybekelését.  Egy fotón a háznál felállított ravatal szolgál emlékül, illetve  egy iskolai osztálykép.  Szekeres Ferenc a kultúrház vezetője a műkedvelő színjátszók társaságában látható egy újabb fényképen, ő 1945 után került Devecserbe. A gyűjtemény továbbra is szívesen várja a régi emlékeket.  

Czeidli József  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában