Felvonulás is lesz

2023.04.18. 10:00

A szőlő és bor ünnepe zárja a hónapot

Immár huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg a Szent György-hegyi napokat, amely az elmúlt közel három évtizedben igazi szőlő- és borünneppé nőtte ki magát.

Szijártó János

Fotó: Archív, Pesthy Márton

A Szent György-hegy Hegyközsége, a hegymagasi, kisapáti, raposkai és tapolcai önkormányzat, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutatóállomása, valamint a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend által szervezett programsorozat április 24-én a hétfői Szent György-napi szentmisével kezdődik a Lengyel-kápolnában 18 órakor, a hivatalos megnyitót viszont az eddigi hagyományokat követve másnap tartják a hegymagasi Nyári Pincében. Itt 9.30-kor Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő a rendezvény fővédnökeként mond köszöntőt. A következő napon, április 26-án, szerdán 13 órakor Marton József vezetésével zarándokút indul Raposkáról a Szent György-hegyi kápolnákhoz. A folytatásban csütörtökön ínyencrandevú lesz a Hotel Gabriellában, pénteken a Tamási Áron Művelődési Központban konferencia, szombaton pedig a borutak bejárása szerepel a tervezett programban. A nagy, mindig látványos vasárnapi felvonulás 10 órakor indul a hegymagasi kultúrháztól, ahonnan a Szászi Pince érintésével vonulnak fel a résztvevők a Lengyel-kápolnához. Itt szabadtéri szentmise, borszentelés várja a felvonulókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában