Tánc

2023.04.29. 16:57

A veszprémi Margaréta Tánccsoport a pétfürdői színpadon

Az Életet az Éveknek Nyugdíjasok Veszprém Megyei Egyesülete, a Péti Nyugdíjas Klub, valamint a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár Veszprém Vármegyei Néptánctalálkozóra várta a közönséget és a fellépő tánccsoportokat április 29-én, szombaton. A színházteremben ez alkalommal öt tánccsoport lépett fel, és összesen hét produkcióval rukkoltak ki.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter

A házigazda Muskátli Táncegyüttes, mely a péti rendezvények elmaradhatatlan, karakteres színfoltját képviseli, idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Rajtuk kívül fellépett a találkozón a vörösberényi Ringató Balaton, az ajkai Orgona Nyugdíjas Klub, az úrkúti Német Nemzetiségi Tánccsoport és a veszprémi Őszidő Nyugdíjas Klub Margaréta Tánccsoportja.

Fotó: Benkő Péter

Angeli Katalin, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója köszöntőjében arra utalt, ha voltak is mögöttünk nehéz esztendők, melyeket a kulturális csoportok, közösségek és az érintett korosztály még nehezebben éltek meg, mégis, bebizonyították, hogy a kellő tartásnak és kitartásnak bizony van értelme – most újra együtt lehetnek.

Fotó: Benkő Péter

Videónkban a Veszprémből érkező Őszidő Nyugdíjas Klub 12 főt számláló Margaréta Tánccsoportjának előadásából mutatunk be egy részletet. 

A néptánctalálkozó ugyanis nem verseny, nem megmérettetés, sokkal inkább baráti közösségek összetartozásáról, értékes időtöltésről, hagyományőrzésről szóló alkalom. A nyugdíjasok most is saját maguk örömére, egymás szórakoztatására léptek színpadra.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában