Well done!

2023.04.11. 15:00

Balatoni diák nyerte meg az angol nyelvi világversenyt

Agárdi Attila, az almádi Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium 9. osztályos diákja nyerte meg a tavalyi nemzetközi és magyar online angol nyelvi versenyt, amelyen összesen 22 900 diák vett részt.

Kovács Erika

Középen Agárdi Attila, a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium 9. osztályos diákja

Fotó: Benkő Péter/Napló

A megmérettetésen a gimnáziumból 50 tanuló indult, akik nemzetközi és hazai tekintetben is kitűnően teljesítettek. Ez hangzott el egyebek mellett az iskolában nemrég megrendezett díjátadón, amit a verseny cseh szervezői tartottak. Kiderült továbbá, a gimnázium Magyarországon az első, világviszonylatban a 13. helyen végzett, köszönhetően a nagy tudású diákoknak és felkészítő tanáraiknak, így Deák-Juhász Ágnesnek, Kis Beátának, Kormány Emesének, Milkovics-Révai Aliznak, Vándor Orsolyának és Wágner Máténak. 

Agárdi Attila a 118 pontból 110,5 pontot szerzett. A cseh versenybizottság tagjaitól kéthetes kanadai utazást és angol nyelvi tanfolyamot kapott a díjátadón. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában