Irodalom

2023.04.06. 21:00

Emlékek, érzések és vívódások - különleges könyvbemutatót tartottak Várpalotán

Különleges könyvbemutatónak adott otthont a napokban a várpalotai inkubátorház, hiszen egy házaspárnak, az inotai Hidasház házigazdáinak, Körmöci Juditnak és Kiss Jánosnak a közelmúltban megjelent köteteit ismerhette meg a hallgatóság.

Szabó Péter Dániel

Kiss János, Justin Andrea, Rumanóczky Rudolf, Pócsik József és Körmöci Judit a várpalotai dupla könyvbemutatón Fotó: Szabó Péter Dániel

Körmöci Judit és Kiss János legismertebb és legfontosabb közös kulturális projektje a 2016-tól működő Hidasház, ahol a mai napig rendszeresen szerveznek színvonalas kulturális eseményeket. Ezúttal egy másik arcukat ismerhette meg a közönség, hiszen íróként mutatkoztak be. A „Mézes-hold visszanéz” és az „Álmot láttam” címet viselő könyvekben családi  emlékeket, érzéseket  vetettek prózai formában papírra a szerzők.  Az irodalmi esten a művek bemutatásában Justin Andrea és Pócsik József segédkezett, a szerzőkkel Rumanóczky Rudolf beszélgetett. 

– Nagyon régóta írok, általában kisebb novellákat. Az ötlet, hogy mindezt Jánossal együtt ki is adhatnánk, néhány évvel ezelőtt Törzsökné Babi könyvbemutatóin jött. A kötetben szereplő írások legtöbbje azért az elmúlt 10 évben készült – mondta el Körmöci Judit. 

A könyvek, illetve az olvasás iránti szeretet meghatározó szerepet töltött be Kiss János gyermekkorában. Később eljött az időszak, amikor a különböző érzések, élmények hatására felgyülemlett gondolatait írások formájában is megjelenítse. Most pedig az a pillanat érkezett el, hogy ezeket Álmot láttam címmel egy kötetben foglalja össze – mondta el kérdésünkre a Hírcentrum Televízió korábbi munkatársa. – Műfaji szempontból nehezen besorolható a kötet. Talán azt mondhatnám, hogy ezek szikrák, gondolatfoszlányok és –forgácsok.  Ebből gyűlt össze annyi, hogy könyvként is megjelenhetett – tette hozzá Kiss János. 

A könyvbemutatóval egybekötött színvonalas, nem mellesleg teltházas irodalmi esten élet, halál, szerelem, emberi sorsok, a feledhetetlen gyermekkori karácsonyok öröme, régi bútorok és a hozzájuk kapcsolódó történetek, de a Titkos Kert és a Hidasház születése is szóba került számos más téma között.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában