A költészet napja

2023.04.15. 16:00

Félszáz résztvevő a járási szavalóversenyen

A költészet napjához kapcsolódva 34. alkalommal rendezte meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a pápai járási Nagy László- szavalóversenyt. A versengésen a hetényi Tarczy Lajos Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjai is részt vettek.

Haraszti Gábor

A Felvidékről is érkeztek a szavalóversenyre

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A házigazda intézmény és a felvidéki iskola mellett a pápai és Pápa környéki iskolákból is érkezett nevezés, három kategóriában félszázan indultak. A megjelenteket Venczel Csaba igazgató köszöntötte, aki szerint komoly dolog, hogy több mint három évtizede meg tudják tartani az eseményt.

– Három kategóriába ötven diák nevezett, az első és második osztályosokat, a harmadik és negyedik osztályosokat, valamint a felsősöket is külön értékelte a zsűri, amelyben egykori és jelenlegi magyartanárok kaptak helyet, és elfogadta a meghívásunkat egykori diákunk, Móczár Bence, aki a Győri Nemzeti Színház színművésze – mondta az iskola igazgatója. – Különleges nap ez a mai, hiszen pont a kitelepítettek emléknapján láthatjuk vendégül felvidéki barátainkat, öt tanuló indult a versenyen, és örömmel tölt el minket, hogy immár két évtizede ellátogatnak hozzánk. Az idei az első alkalom, hogy kötelező verset nem vártunk a gyerekektől, csak szabadon választott művet, amitől azt remélem, hogy felszabadultabbá teszi a résztvevőket, még jobban ki merik fejezni érzésvilágukat, érzelmeiket, hiszen a költészet tulajdonképpen pont erről szól. 

Fotós: Haraszti Gábor/Napló

A zsűri az értékelésnél a versválasztást, az előadásmódot és a művészi teljesítményt is figyelembe vette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában