Vers mindenek előtt

2023.04.15. 13:00

Költészet napi szavalóverseny

A költészet napja alkalmából immár hatodik alkalommal rendeztek diákoknak szavalóversenyt Sümegen.

Szijártó János

A Himfy-versünnep díjazottjainak egy csoportja a sümegi szavalóverseny

Forrás: Szervezők

A Himfy-versünnepet a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ emeleti olvasótermében tartották meg. A szervezők örömmel állapíthatták meg, hogy a versmondás egyre népszerűbb a fiatalok között. Ráadásul ezúttal Sümeg határait is sikerült túllépni, mivel vendégek is emelték a rendezvény színvonalát. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen a felkészült fiatalok remek versekkel, kifogástalan előadásmóddal mutatkoztak be. Három kategóriában értékelték a szavalókat, s eszerint adtak át a díjakat Kisfaludy Sándor kedvence, Szegedy Róza kedvence és Kisfaludy Károly kedvence címmel, illetve könyvutalványokkal is jutalmazták a győzteseket. Természetesen a résztvevők mindegyike győztes volt, ahogy azt Németh István Péter tapolcai költő, a zsűri egyik tagja is megfogalmazta az értékelés során.

Az első kategóriában, az 5–6. osztályos tanulók versengésében Sulyok Enikő (6. o.) lett az első, a második helyen Dél Patrícia (6. o.), a harmadikon Molnár Viktória (5. o.) végzett. Mindhárman a sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola diákjai. A 7–8. osztályosok között Katona Bálint (Zirc, 8. o.) kapta a legjobb értékelést a zsűritől. Pucsek Zoé Gréta (Zirc, 8. o.) és Tóth Gergely (Zirc, 8. o.) holtversenyben a második helyen végzett, míg a hetedik osztályos zalaszántói Neményi Hanna a harmadik helyet szerezte meg. A gimnazisták között Remete Réka (Kisfaludy Sándor Gimnázium) lett az első, míg Borbély Anna (Sümeg, 5. o.),  Bihari Lilla (Sümeg, 8. o.) és Judi Áron (Sümeg, 11. o.) különdíjban részesült. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában