Várják az alkotásokat

2023.04.29. 16:50

Pályázat: festményeket, grafikákat várnak Szent Gellértről

Szent Gellért püspök lelkiségét megidéző képzőművészeti pályázatra várnak alkotásokat május végéig.

Napló

Szent Gellért tanítja Imre herceget. A székesfehérvári Püspökkút egyik kompozíciója, Bory Jenő alkotása Forrás: wikipédia

A jelentkezők festménnyel, grafikával, kisplasztikával, domborművel, fotóművészeti alkotással és iparművészeti műtárgyakkal is pályázhatnak a felhívásra május 31-éig. A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a három legkiemelkedőbb pályamű alkotóját pénzjutalomban részesítik, a zsűri által kiválasztott műalkotásokból a szentendrei MANK Galériában kiállítást rendeznek. 

Augusztus 20-án a reprodukált változatokat Bakonybélben, a Szent Mauríciusz Monostor környezetében, szabadtéri tárlat formájában is bemutatják. 

A pályázat célja az ezer évvel ezelőtt, a királyi udvarból a bakonybéli remeteségébe visszahúzódó Szent Gellért püspök, bencés szerzetes lelkiségének megidézése a kortárs művészettel. A pályázat témája az atomizálódó, individualizálódó társadalom magánytól való szenvedése, valamint a tudatos, teremtő módon történő magánykeresés kettőssége.

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a bakonybéli bencés Szent Mauríciusz Monostor által meghirdet Békét teremtő magány című pályázatra maximum három pályaművel lehet jelentkezni elektronikus úton.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában