Veszprémi Petőfi Színház

2023.04.12. 18:00

Százan szavaltak nézők

Április 11-én – nyolcadik éve – nézőikkel, veszprémi és környékbeli lakosokkal együtt emlékezett meg a magyar költőkről és ünnepelte csodálatos költészetüket a Veszprémi Petőfi Színház.

Rimányi Zita

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

Idén a Fizessen verssel színházjegyet! kezdeményezés mellett a színház előtti téren a PetőfiBusz vándorkiállítása várta az érdeklődőket. Hagyományosan ismét a közönséget hívták a magyar költészet napján szavalni. Óvodásoktól egészen a szépkorúakig csaknem száz szavalót fogadtak az intézmény előcsarnokában, ahol Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser, a program ötletgazdájának köszöntője után többek között József Attila, Radnóti Miklós, Fekete István mellett saját költeményekkel is készültek a nézők. 

Természetesen Petőfi Sándor számos versét is elmondták a szavalók, melyeket a Minden napra egy Petőfi vers-program keretében közzétesznek az interneten. A Fizessen verssel színházjegyet! kezdeményezés első szavalója idén is egy törzsnéző, Lukács László volt, aki Radnóti Miklós Nem tudhatom… című versével készült.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában