Helyi kultúra

2023.04.10. 09:00

Színházi fesztivál első napja

Április 20. és 23. között, négy napon át a VI. Lélektől lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválján minden megtalálható lesz a Veszprémi Petőfi Színházban, ami építi, gyógyítja a lelket, táplálja az elmét, megmelengeti a szívet, támaszt és segítséget nyújt.

Rimányi Zita

Az első napon tánc- és képzőművészet, klippremier és lengyel társulat kihívással élő művészei várják egy igazán tanulságos előadással az érdeklődőket.

A megnyitó, a Léleknyitogató Ceremónia 17 órakor kezdődik. Koreográfia mutatja meg, hogyan nem szabad, hogy a „le” és a „fel” fogalmak szerint degradáljuk magunkat, mert „..az, hogy az egyik fent, a másik meg lent” csupán annyit jelent, hogy egy kórusban éneklünk: az egyik a felső, a másik az alsó szólamot. 

Nehéz sorsú alkotók műveiből nyílik kiállítás 18 órakor, ők művészetterápiás foglalkozásokon vehettek részt. Majd 19.30-tól a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió táncosának, Benedek Biankának a Je t'aime című koreográfiája nyitja meg a fesztivál első nagyszínpadi előadását. A nyitótánc kifejezi azt az alapvető emberi szükségletünket, hogy szeressünk és szeretve érezzük magunkat. Majd a Divadlo z Pasáže Városi Közösségi Színház kihívással élő művészeinek Norma című előadása várja a nézőket. Az előadás egy reflexió, beszél a normákról, amiket magunknak alakítunk ki, és melyeket a társadalom vár el tőlünk vagy éppen ragaszt ránk. A színészek természetes módon, valós és saját tapasztalással mutatják be saját normáikat, hol szomorkásan, hol a humor használatával. „A színházlátogatás élmény. Szándékunk az, hogy ez az élmény arra ösztönözze a nézőt, hogy elgondolkodjon a világról, másokról és főleg a másságról...” – hívja a társulat a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában