Klasszikus és népzenei találkozó

2023.04.04. 19:00

Ukrán dallamoknak tapsoltak Dudaron

A Kulturális örökség határok nélkül projektjének nyitórendezvényét Dudaron tartotta meg a Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat Ukrán-magyar Klasszikus és Népzenei Találkozó címmel. Hangszerbemutatót és -simogatót tartottak előadóművészek. A gyermekműsort Bernáth Ferenc, Szoroka Dániel és Bernáth Viktória vezette. Bernáth Attila klarinéton, Bernáth Péter szaxofonon játszott. Közösen tanulhattak meg és énekelhettek el a résztvevők magyar és ukrán dalokat.

Rimányi Zita

Forrás: szervezők

A koncerten Magyarországon élő ukrán művészek léptek fel. A hangverseny során Nincz Erzsébet és Borscs Ljubomér zongorázott, Koloszova Viktória énekelt. Bernáth Ferenc gitárművész és Szoroka Dániel harmonikaművész szintén hozzájárult a program sikeréhez. Elhangzottak klasszikus művek, népdalok, népdalátdolgozások. Az előadókat többször visszatapsolták a jó hangulatban telt rendezvényen, amelyen a közönség olyan dallamokat hallhatott, amiket korábban nem és megismerhették a nézőtéren ülők az ukrán kultúra pár szeletét, így kerülhetnek ugyanis közelebb egymáshoz népek, emberek. Az esemény megvalósításában együttműködő partnerként vett részt a helyszínt biztosító Bencze László Művelődési Ház és a dudari iskola. 

A projektet a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában