Passió

2023.05.28. 11:12

A fény útja

A passiójátszás 30 éves jubileuma tiszteletére új Passió készült János evangéliuma szerint, amelynek középpontjában az újjászületés és nem a szenvedés áll – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Tisler Anna

Az előadás alcíme Via Lucis, vagyis A fény útja. Grőber József polgármester, aki maga is szereplő, kiemelte, hogy a Passiót évente csak az Európa Nostra-díjas településen adják elő. Az 1400 fős lakosságból mintegy  150 szerepel a darabban. Idén 24 gyermek már szöveges szerepet is kapott. Szereplőválogatás nincs, aki jelentkezik, megtalálják a neki megfelelőt. A szereplők közül a legfiatalabb hároméves, a legidősebb 80 közeli. Az új darab zeneszerzője a Kossuth-díjas Szarka Gyula, rendező Várszegi Tibor egyetemi tanár, a falu lakosa. A 80 tagot számláló kórus karnagyát Grőberné Adorján Renáta.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a térségi településeken lévő kálváriákat szeretnék tematikus úttal összekötni és ajánlani a zarándokoknak. Az út olyan természeti környezetben vezet át, ahol lehetőség lesz csendben elmélkedni, megpihenni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában