Legjobb mobilos rendezők

2023.05.16. 10:57

Az új Tarantino kerestetik! Még lehet nevezni a Cinemira versenyére!

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira, Nemzetközi Gyerek és TEEN Film Fesztivállal karöltve VIDEÓVERSENYT hirdet 20 év alatti fiataloknak.

HV

Fotó: Ladoczki Balazs

Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában. A Videoklip és LEGO nevezéseknél olyan menő zsűri dönt majd a nyertesekről, mint Puskás Peti zenész, Hollós Jázmin a MOME-ról, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger. A Mobilbalatonos kisfilmeknél pedig hamarosan kiderül, hogy Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg mellett ki választja majd ki a legjobbakat.  A nevezési határidő május 26. A győztesek az értékes díjak mellett egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. A legjobb Balatonos alkotásokat június 10-én nagyvásznon levetítik a Magyar Mozgókép Fesztiválon.
Immár hagyomány, hogy a Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira, Nemzetközi Gyerek és TEEN Film a Fesztivállal karöltve videóversenyt hirdet, melyre maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni. 20 év alatti fiatalok alkotásait várják, immár három kategóriában.

A Junior Music Video kategória és a LEGO kalandozás az álmok birodalmában szekció zsűrije Puskás Peti zenész, Hollós Jázmin online tartalomgyártó, MOME média dizájn hallgató, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger, filmkritikus.

A Mobilbalaton: Szabadság, Balaton kategóriában telefonnal forgathatnak filmet a fiatalok műfaji megkötés nélkül arról, mit jelent nekik a szabadság és a balatoni életérzés! Lehet animáció, élőszereplős kisfilm, vagy akár videóklip, csak az a fontos, hogy valahogyan a Balatonhoz kapcsolódjon. A zsűri még formálódik és hamarosan kiderül, hogy Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg mellett ki választja majd ki a legjobbakat. 

További részletek és jelentkezés a  https://www.cinemira.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában