Három nap alatt harminc koncert

2023.05.04. 11:00

Balkáni dallamok szállnak szeptemberben Veszprém utcáin

Balkáni zenével tölti meg Veszprém belvárosát szeptember 7-9. között a Balkan: Most Fesztivál a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében.

Napló

A fúvós jazzfenomén Daniele Sepe is fellép Veszprémben

Fotó: Harald Krichel/wikipedia

Az ingyenes szabadtéri fesztiválon a térség kilenc országának fiatal tehetségeit és nagy neveit 30 koncerten, három szabadtéri színpadról hallhatja a közönség Veszprém történelmi belvárosában. A program műfaji sokszínűséget ígér: a kínálatban neofolk, gipsy hop, bosnyák blues, magashegyi ambient és etnojazz is szerepel. A közönséget a Dubioza Kolektiv ska punkja, Marina Satti, valamint a fúvós jazzfenomén Daniele Sepe, továbbá számos feltörekvő balkáni banda koncertje szórakoztatja, tájékoztattak a szervezők. A program részeként a világzene egyik legnagyobb nemzetközi fóruma, a Womex közreműködésével háromnapos konferenciára várják a szakma képviselőit.

A VEB2023 EKF támogatásával, a Hangvető vezetésével megvalósuló fesztivált a négyéves európai uniós Most (a szó több szláv nyelven is hidat jelent) projekt záróakkordjaként rendezik meg Veszprémben. A szervezők közölték azt is, a fesztivált kísérő szakmai konferenciára több száz nemzetközi szakértőt várnak, a tanácskozás összegzi és továbbviszi a példátlanul magas, 2 millió eurós Kreatív Európa támogatást elnyerő projektet. A Hangvető az első magyar pályázó, amely ekkora büdzséből gazdálkodhatott, de a balkáni régió zenei projektjei között is páratlan ez a lépték, jegyezték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában