Közös énekléssel

2023.05.12. 18:00

Boldog gyermekből lesz boldog felnőtt – Elkezdődött a háromnapos bábfesztivál az Agórában

Közös énekléssel és a bábtáncoltató dal előadásával vette kezdetét a Bűvös bábos fesztivál pénteken délelőtt az Agórában.

Marton Attila

Fotó: Marton Attila

A háromnapos rendezvényen 28 bábcsoport mutatkozik be: Magyarország valamennyi vármegyéjéből, valamint a határon túlról is érkeztek együttesek, mondta el bevezetőjében Végh Zsolt, a pápai Pegazus Színház társigazgatója, a fesztivál egyik szakmai vezetőjeZávogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára megnyitójában hangsúlyozta, életre szóló pozitív hatással bír a közösségi cselekvés, a csapatmunka korai elsajátítása: az alkotóközösségbe járó gyermekek szellemi és lelki biztonságban vannak. Hozzátette, ezekben a csoportokban megtapasztalhatják az egymáshoz való odafordulás, a figyelem, a kölcsönös tisztelet és kreatív együttműködés fontosságát, ami azért is fontos, mert csak boldog gyermekből válhatnak boldog felnőttek. Megjegyezte, a mai információdömpingben és virtuális hatások között felértékelődnek a művészeti célú ifjúsági programok, így a Bűvös bábos fesztivál jelentősége is. 

Az esemény a bábos induló közös éneklésével kezdődött, majd a résztvevők a bábtáncoltató dalukat is előadták. A zenei aláfestésről a pápai fúvószenekar gondoskodott. A fesztivált a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával rendezik meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában