Mozgalmas lesz a szezon

2023.05.06. 20:08

,,Ez jobb, mint a Budapest Park!" – A legvagányabb koncerthelyszín idén a GyárKert

Kicsit félve, de nagy reményekkel látogattuk meg a GyárKert nyitónapjának első koncertjét – az eredmény elképesztő lett, valószínűleg Veszprém legvagányabb helyszínét sikerült felépíteni.

Horváth Virág

Fotó: Pesthy Marton

Hallottunk hideget és meleget is a még meg sem nyílt GyárKertről az elmúlt napokban. A ,,tú hangos lesz"-től az ,,éjszaka itt fognak randalírozni a fiatalok"-ig mindenféle negatív üzenet keringett az interneten. Már a nyitónapon nyilvánvalóvá vált, hogy ebből semmi nem lesz igaz, a jó szervezésnek és a helyi erőknek köszönhetően. 

Kifejezetten szívmelengető gesztus volt, hogy a Vad Fruttik zenekar, tehát a ,,mi fiaink" álltak a nyitónapon a színpadon, ráadásul a GyárKert első két koncertjét ingyenesre hirdették meg, így csakhamar telt ház elé néztek a szervezők és a zenekar is. Aki volt már életében Budapest Park-os bulin, pontosan tudja, hogy nagy fegyelem uralkodik, ütemes a bejutás, óriásiak a terek, és amint megszólal a koncert, valami megismételhetetlen szabadságérzés kerít hatalmába mindenkit. Veszprém eddig a szűk terekről és a belihegett pincékről volt híres, most viszont olyan koncerthelyszínt kaptunk, amilyenről eddig csak álmodozhattunk, ahogyan a tömegből kiszűrődő vélemények is sugallják, ,,ez jobb, mint a Budapest Park". Családbarát a zöld placcokkal és sok-sok paddal, nem kell órákig sorban állni, akár inni, akár enni akar az ember, hiszen két szinten helyezkednek el a vendéglátóegységek, és mindegyiknél legalább négy fizetősáv áll rendelkezésre, illetve a legnagyobb erőssége a helynek, hogy igazán a „miénk”.

 

A veszprémi közönség gyorsan be is lakta, és hatalmas tömegek őrjöngtek a Vad Fruttik koncerten.  A hazai színpadon az együttes új lemezéről, az Elválasztról is csempészett be elég sok dalt, ami újdonságnak hatott, és még szokni kell az új Vad Fruttik-hangzást. Ellenben a régi, megszokott darabokon a szokásos intenzitással ugrált és énekelt a tömeg. 

Az biztos, hogy a délután 5 órai kapunyitással messziről elkerülhetjük a beléptetésnél a tülekedést, a 20 órai koncertkezdésekkel és 23 órai zárással pedig senkit nem fog éjszaka zavarni a hangos zene, sem az üvöltöző tömeg, hiszen a GyárKert zárása után mindenki elszivárog a közeli vendéglátóegységekbe, mint egy átlagos pénteken vagy szombaton. Ellenben a zenekedvelőknek arra kell készülniük, hogy az idei nyár csöppet sem lesz szokványos, és még több életre szóló koncertélményt szerezhetünk, még a Kraftwerk fellépése előtt is, a teljes szezonban. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában