Verseny

2023.05.18. 19:00

Fiatal devecseri mesemondók sikerei

A Gárdonyi Géz Általános Iskola és AMI diákjai jól szerepeltek a XI. Forgórózsa Fesztiválon, a Fiatal mesemondók találkozóján Tatabányán.

Tóth B. Zsuzsa

A devecseri iskola felső tagozatos diákjai kiválóan szerepeltek a XI. Forgórózsa Fesztiválon, a Fiatal mesemondók találkozóján Fotó: iskola

Az iskola öt felső tagozatos diákja vett részt a XI. Forgórózsa Fesztivál Népművészeti „Ki mit tud?” rendezvényén, ahol a mesemondók is pódiumra léphettek az énekesek és táncosok mellett. A megmérettetésnek az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont, a gyermek- és ifjúsági korosztályból azokat várták Magyarország egész területéről, akik szívesen megmutatnák tehetségüket. Nevezni a magyar népmesekincsből merített művel lehetett, melynek műsorideje minimum öt, maximum 10 perc. 

Tóth Zsóka előadóművész és Szénási Veronika mesemondó a nézőkkel együtt hallgatta meg a színvonalas produkciókat, az általános értékelésben megköszönték az életkornak és egyéniségnek megfelelő szövegválasztásokat, az élvezetes és remek interpretációkat, a versenyzők és a felkészítők sokrétű tevékenységét. A pontozás során figyelembe vették  a népmese folyamatos előadása mellett az előadó beszédkészségét, előadásmódját, a szöveg érthetőségét, a megfelelő hangsúlyozást, a tájnyelvi elemek alkalmazását, az előadó kapcsolatteremtő képességét, valamint a színpadi megjelenést. A devecseri iskola diákjai éltek a személyre szabott értékelés lehetőségével is. Az önmagát rendkívül szigorúnak nevező zsűri valamennyi devecseri tanulót nagyon megdicsérte, méltatta erősségeiket, külön hangsúlyozva a bennük jelen lévő erős mesemondói vénát. 

A versenyen Magvas Viktória (5/a) és Simon Szófia Cintia (5/a) ezüst minősítést kapott, Fatér Gábor (6/a), Leja Larina (5/a) és Sándor Lea Natasa (5/a) bronz minősítést szerzett. Felkészítőjük Horváth A. Csabáné Treiber Ildikó volt.

Devecser Város Önkormányzata biztosította az utazást lehetővé tevő kisbuszt, Czémán Imre intézményvezető-helyettes lebonyolította az utasszállítást, Kaposiné Szita Márta az 5/a osztályfőnöke volt a gyerekek kísérője.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában