Négy nap operett

2023.05.24. 07:00

Gálától gáláig – Nyitány felvonulással, zárás karnevállal

Hatodik alkalommal, hagyományosan június közepén rendezik meg a négynaposra bővült Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált. A Veszprém kiemelt fesztiváljai közé sorolt esemény ismét színes, minden korosztályt szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket a Veszprémi Petőfi Színházban, a színházkertben, a társulat új épületében, a Petőfi NézőPonton és városszerte több helyszínen.

Rimányi Zita

Forrás: Napló-archív

– Alaptevékenységünkön túl fontos, hogy különleges programsorozatokkal várjuk évről-évre a veszprémieket és az ide látogató határon innen és túlról érkező vendégeket – fogalmazott a fesztivál programját ismertető sajtótájékoztatón Oberfrank Pál igazgató. Az operettfesztivál évről-évre több ezer nézőt, látogatót fogad, többen ehhez igazítják szabadságukat, és kiváló kikapcsolódást jelent a műfaj szerelmeseinek, családoknak, kultúra- és zenekedvelőknek. Kellerné Egresi Zsuzsanna kreatív menedzser, igazgatóhelyettes arról beszélt, hogy a magyar virtus, a magyar operett, a hungarikum műfaj gyökereinkből ered. Jó ahhoz, hogy új irányt mutassanak, új színházi eszközöket használjanak, miközben abból építkeznek, ami több száz éve jellemez minket. Összetett műfaj, de ha csak a fesztiválon bemutatásra kerülő Csárdáskirálynőre gondolunk, elmondhatjuk, hogy nincs olyan óra, amelyben a világon valahol ne csendülne fel egy részlete.

Hegedűs Barbara alpolgármester kiemelte: az önkormányzat a kezdetektől támogatja a kezdeményezést, a kiemelt turisztikai attrakciót, amelyen a családok együtt kapcsolódhatnak ki. Mike Friderika, a VEB2023 programfejlesztésért felelős igazgatója elmondta, az EKF kiemelt célkitűzése, hogy olyan programokat rendezzenek meg, ami az egész városnak, az egész régiónak, az egész országnak szól, ahol generációkon átívelő szórakozási lehetőséget biztosíthatnak. Az operettfesztivál programjáról annak művészeti vezetője, Keller János elmondta, hogy megmutatják, az operett nem egy régi, letűnt, poros műfaj, hiszen a mai világba beépíthető értékekkel rendelkezik és minden korosztályt meg tud szólítani.

A fesztivál a veszprémi önkormányzat és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg június 15. és 18 között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában