Klasszikus verseny

2023.05.24. 11:30

Országos sikert értek el a veszprémi balettnövendékek

Országos balettversenyen értek el kiemelkedő sikereket a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a napokban, tájékoztatott az intézmény.

Napló

Forrás: Csermák Antal AMI

A VII. Országos Klasszikus Balettversenyt múlt héten rendezték meg Budapesten a Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Veszprémet a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola (AMI) balett-tagozatának növendékei képviselték, akiket Podolszkaja Viktória balettmester készített fel. A versenyen a növendékek kiemelkedő egyéni és csoportos sikereket értek el. 

Első helyen végzett szóló kategóriában Lindemann Boróka (Chinese Doll variáció, Fairy Doll). Szintén első lett a Benyó Dénes, Strobl-Czigány Zoé és Sarkady Anna alkotta trió, akik a Diótörőből adtak elő részletet. Első helyen végzett a csoportok között Lindemann Boróka, Donát Lara, Benkovics-Kaszner Anna, Kovács Emília, Kis Dorottya, Weöres Zsófia alkotta együttes (Influenza című produkció, Indila) is. Második lett a duett kategóriában Tóth Lara és Murvai Nóra párosa (Dance of Cherries countesses, Cipollino), míg a csoportok között szintén második helyen végzett Kis Dorottya, Weöres Zsófia, Benkovics-Kaszner Anna és Donát Lara együttese (Norvég tánc, E. Grieg). 

Forrás: Csermák Antal AMI

A versenyen Podolszkaja Viktória balettmesteri különdíjat vehetett át, míg az Észak-pesti Tankerületi Központ különdíját a veszprémi Csermák Antal AMI kapta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában