Petőfi200

2023.06.01. 07:00

Élménydús utazásokon vettek részt a pápai diákok

Az NKA Petőfi200 Ideiglenes Kollégium pályázatának köszönhetően ingyenes tanulmányutakon vehettek részt a pápai diákok. A tanulók többek között Komáromban, Balatonfüreden és Kápolnásnyéken is bővíthették ismereteiket.

Haraszti Gábor

A programnak köszönhetően bővült a diákok ismeretanyaga

Forrás: tankerület

A Pápai Tankerületi Központ több mint 4,5 millió forint támogatást nyert el csoportos diákutakra, ahol az 5-12. évfolyamos tanulók a Petőfi-emlékév legígéretesebb kiállításait, a Petőfi személyéhez kapcsolódó kultuszhelyeket ingyenesen tekinthették meg – mondta el kérdésünkre Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.

A fenntartó képviselője ismertette a program célját, mely szerint az NKA Petőfi200 Ideiglenes Kollégium program bemutatja Petőfi Sándor életművét, életútját, illetve korának jellegzetességeit. Továbbá megismerteti a tanulókkal az emlékév részeként megújuló közgyűjteményi tartalmakat, a gyűjteményekben őrzött forrásokat, kulturális kincseket.

- A pályázat segítségével a Pápai Tankerületi Központ 12 intézményének, összesen 20 osztálya tekinthette meg ingyenesen a Petőfi-emlékév legígéretesebb kiállításait és a reformkorhoz és Petőfi személyéhez kapcsolódó kultuszhelyeket – tájékoztatott Egyházi Andrea.

A részt vevő diákok és kísérőik a komáromi Monostori Erődöt, Balatonfüreden a Jókai Mór-emlékházat, Kápolnásnyéken a Vörösmarty Mihály-emlékházat látogathatták meg, illetve a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteménye által szervezett Petőfi nyomában című programon vehettek részt.

- Az erődben tett látogatásnak köszönhetően a diákok nagymértékben bővíthették történelmi tudásukat – folytatta a tankerületi igazgató. - A derűs hangulatú túrákon felkészült idegenvezető mutatta be a fegyverraktárnak használt istállót, a kazamatákat, illetve a katonák szálláshelyét. A balatonfüredi Jókai Mór-emlékházban korhű ruhában fogadta a tárlatvezető a tanulókat, majd drámapedagógiai eszközökkel vonta be a résztvevőket a Jókai korát megidéző játékába. A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteménye által városunkban szervezett program egy Petőfi Sándorról szóló animációs film megtekintésével kezdődött, amelyet egy városi séta követett.

A változatos feladatoknak köszönhetően sok hasznos információhoz jutottak a tanulók, akik egybehangzóan izgalmasnak, érdekfeszítőnek találták a programokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában