Szín-Vonal AMI

2023.06.26. 15:00

Gyerekek alkotásai az Egry Emlékmúzeumban

A közelmúltban megnyitott Egry József Emlékmúzeum a Múzeumok éjszakájához kapcsolódva új tárlattal lepte meg az érdeklődőket. Szombaton a badacsonytomaji székhelyű Szín-Vonal AMI mutatkozott be, a gyerekek alkotásaiból készült időszaki kiállítás megnyitásával.

Szijártó János

A badacsonytomaji székhelyű Szín-Vonal AMI diákjai alkotásaiból készült időszaki kiállítás megnyitásával kapcsolódott a a Múzeumok éjszakájához a badacsonyi Egry József Emlékmúzeum Fotó: Szijártó János

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program által támogatott eseményen házigazdaként Takács Lajos önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket, majd a MATE Szőlészeti, Borászati Kutatóintézet badacsonyi képviseletében Knolmajerné Szigeti Gyöngyi ajánlotta rendezvényre hozott boraikat, szörpjeiket. A kiállítást Baranyai Zoltánné, a badacsonytomaji Szín-Vonal AMI igazgató ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Mint elmondta, intézményük, állami feladatot ellátó magániskolaként 2005 óta évente mintegy félezer diák művészeti oktatását végzi, Veszprém, Zirc, Tapolca és Badacsonytomaj városokban és vonzáskörzetükben. -Természetesen nem az a célunk, hogy mindenkiből művész váljon, sokkal inkább az olyan értékteremtő munka végzése, ami pozitívan hat a ránk bízott gyermekek személyiségére, ami fejleszti kognitív tudásukat, érzelmi intelligenciájukat, szociális érzékenységüket és kitartásukat. Tanítványainkkal olyan tevékenységeket folytatunk amelynek értékteremtő, kultúraközvetítő hatása van, ami azokat az elvárt kompetenciákat fejleszti, amelyre a mai világban szükség van - hangsúlyozta az igazgató asszony. Hozzátette, a mostani kiállításon a hely adta lehetőségekhez alkalmazkodva elsősorban a gyerekek által készített grafikákat, festményeket, textúrákat, zománcokat láthatja a közönség. A kiállítás megnyitása után az érdeklődők megtekinthették az emeleten a gyerekek munkáiból összeállított színes, látványos tárlatot, majd a Tördemic Néptáncegyüttes táncosai léptek a múzeum udvarán lévő színpadra, az alkalomhoz illő és tőlük megszokott színvonalú műsorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában