Helyi kultúra

2023.06.15. 13:00

Múzeumok Éjszakáján az Ajkai Bányászati Múzeum kincsei

Tóth B. Zsuzsa

A Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében június 24-én, szombaton, 15 és 19 óra között a Nagy László Városi Művelődési Központ szervezésében a Bányászati Múzeum várja az érdeklődőket egy kalandos délutánra.

Elsőként 15 órakor Ősi Attila mesél a közép-európai dinoszaurusz-kutatás legújabb eredményeiről, 16 órakor pedig Szabó Mártontól megtudhatják, mit rejt Ajka őslénytani csemegéje. 17 órától játékos ismerkedés kezdődik a bányagépekkel, és Szunyogh Gábor segítségével maketteket készíthetnek a résztvevők. 18 órakor a Lel-Tár Együttes: Tűzben fa parazsa volnék című koncertje zárja a programot. Ahogy megszokhatták az érdeklődők, kísérő programok is lesznek, az óránként induló tárlatvezetések mellett a bátrak kincskereső játékban vehetnek részt, 18-19 óra között Gulyás Péter geológus őslény- és kőzetsimogatóval várja a kicsiket és a nagyokat, az igazán vállalkozó szelleműek pedig kipróbálhatják a múzeum új szolgáltatását, a szabadulószobát. Utóbbira a Városi Könyvtárban lehet jelentkezni. A délutáni programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában