Véget ért a bulika

2023.07.23. 17:34

A belváros minden szegletébe jutott egy utcazenész

Több mint ötven formáció mintegy 170 koncertet adott a szombat éjszaka véget ért Utcazene fesztiválon.

Marton Attila

A díjátadó után a Quack zenekar is koncertet adott Fotó: Nagy Lajos

 

Ahogy már több mint húsz éve minden évben, úgy idén júliusban is egy hét csak a zenéről szólt a veszprémi belvárosban. Ahogy a látogatók azt az elmúlt években már megszokhatták, a húsz utcazenészformáció délutáni versenye után esténként nemzetközi előadók léptek színpadra tíz helyszínen, esténként 20 koncertet adva. A közel harminc fellépő között brit, francia, olasz dél-afrikai, ausztrál, lengyel, portugál és ír zenészt vagy együttest egyaránt köszönthetett a veszprémi közönség. Ahogyan arra a szervezők korábban felhívták a figyelmet, elsősorban olyan produkciókat hívtak az idei fesztiválra, akik korábban már jártak Veszprémben, és egymásra találtak a helyi közönséggel. 

A délutáni sávban fellépő hazai utcazenészek ezúttal is versenyeztek egymással. A díjakat szombaton este adták át. A szakmai zsűri elismerését a Magácska nevű együttes kapta. Az öttagú csapat dallamos poprockot játszik, néhol indie rockos, jazzes beütéssel. Az együttes első nagylemeze idén tavasszal jelent meg, és már nem először léptek fel az Utcazene fesztiválon. – Egy-egy általunk is megélt teljesen hétköznapi élményről – nem ritkán férfi-női kapcsolatokról – van szó a dalokban nem szokványos megvilágításban –, írta magáról a zenekar.

A közönségdíjat a Komárom-Esztergom vármegyei Quack kapta. A zenekar közel öt éve működik, az alternatív szövegeket popzenei köntösbe csomagolják, olykor funkys és jazzes akkordok kíséretében. Az öttagú formáció – ahol az énekkel, ütőhangszerrel, gitárokkal jól megfért a szaxofon is – a fesztiválon akusztikus hangzással lépett a közönség elé. Az elismerések átadása után mindkét együttes koncertet is adott a zárónap estéjén. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában