Minipiknik

2023.07.18. 07:00

Emberhegy épült a cirkuszi élményfoglalkozások között - A cirkuszművészet volt a középpontban Veszprémben

Cirkuszi foglalkozások és egy fantasztikus összművészeti előadás is várta az érdeklődőket az Agóra Veszprém Kulturális Központ hétvégi minipiknikjén.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos

A hőség ellenére sokan kilátogattak a Deák Ferenc Általános Iskola előtti parkban tartott programra. – A minipiknikek a korábbi évekhez hasonlóan az őszi Jutasi piknik és olimpia rendezvényünk felvezetései. A minipikniket három helyszínen – a Kálvin János parkban, a Táborállás parkban és a Deák iskola előtt – szervezzük meg három időpontban, mindegyik helyszínen más tematikával – mondta el érdeklődésünkre Rébay Anett, az Agóra Veszprém Kulturális Központ szakmai igazgatóhelyettese. A Deák iskola előtti parkban ezúttal is a cirkuszművészethez kapcsolódó foglalkozásokat, programokat szerveztek. Az érdeklődők szakemberek segítségével próbálhatták ki a különböző zsonglőreszközöket – labdát, kendőt és diabolót, a poi forgatást, a virágbot és ördögbot trükkjeit –, és idén először játszóház keretében el lehetett készíteni az ördögbotot, a zsonglőrlabdát és a poit is. Ahogy az előző két évben, úgy ezen a minipikniken is igyekeztek minél nagyobb gúlát építeni emberekből. Az emberhegy építésébe délután több mint húszan csatlakoztak be: a felnőttek alkották a gúla alapját, hátukon, nyakukban és térdeiken állva pedig a gyermekek a második szintet.

A program zárásaként a Climbing over Veszprém című összművészeti előadást láthatta a közönség. A francia Le Plus Petit Cirque Du Monde társulat produkciójában temesvári művészek, a Kabóca Bábszínház több tagja és Franczia Dániel ütőhangszeres művész is közreműködött. A rendkívül izgalmas és látványos előadásban a cirkuszművészet, a zene, a tánc és a fizikai színház elemei is megjelentek.

A kísérőprogramok között a gyermekeket a Családika játéktér, cirkuszhoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, arcfestés és légvár is várta, valamint a látogatók fotózkodhattak az erre az alkalomra készült szelfifalnál is. A program megrendezését és a francia társulat fellépését a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatta. A harmadik Jutasi piknik és olimpiát szeptember 22-24. között rendezik meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában