Koncert

2023.07.12. 21:00

Kezdődik a Klassz a pARTon! Fesztivál

A Cimbora Alapítvány július 13. és augusztus 1. között kilencedik alkalommal rendezi meg a Klassz a pARTon! Fesztivált.

Balla Emőke

A szervezők szokatlan helyszíneken, a megszokottól eltérő formában ingyenes koncertekkel szeretnék lehetővé tenni mindenki számára, hogy kedve szerint csatlakozzon és átadja magát a klasszikus zene élvezetének. Ezen a nyáron sem feledkeznek meg a fiatal tehetségekről, tíz koncerten is találkozhat a hallgatóság a jövő muzsikusaival. A Balaton északi partján kilenc, a déli parton három település ad otthont a koncerteknek. Első alkalommal jelentkezik a fesztivál Balatonedericsen, ezen kívül a megszokott balatoni helyszíneken - Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Dörgicse, Keszthely, Szigliget, Tihany, Vászoly, Zamárdi – hallhatók a fesztivál koncertjei. Tata sem marad ki, a festői Öreg-tó melletti parkba várják az érdeklődőket. Veszprém és a Bakony-Balaton régió az Európa Kulturális Fővárosa cím viselőjeként 2023-ban a figyelem középpontjába kerül, a régió értékeinek, kulturális sokszínűségének bemutatásához a Klassz a pARTon! Fesztivál koncertjei is nagyban hozzájárulnak. Ezért idén a kiváló hazai művészek mellett nagy hangsúlyt kapnak a külföldi partnerek koncertjei is. 

Ezen a nyáron 33 hangverseny lesz, 150 művész lép fel, 38 szólista, 14 zenekar. A rendezvény csütörtökön este fél kilenckor egy tihanyi koncerttel kezdődik, az apátsági templomban Stefan Cazacu gordonkaművész és Érdi Tamás zongoraművész muzsikál.

A Klassz a pARTon! Fesztivált Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész 2015-ben alapította, azzal a céllal, hogy rendhagyó módon, de igényes programokkal népszerűsítse a klasszikus zenét, interaktív, játékos koncertekkel a gyerekeket is megszólítsa, és bemutatkozási lehetőséget teremtsen fiatal zenész tehetségek számára. Az elmúlt kilenc évben közel 400 ingyenes programot rendeztek, 33 település 73 helyszínén, 200 szólista és 70 zenekar fellépésével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában