Az élő zene varázsa

2023.07.21. 20:00

Megkezdődött a tíznapos Művészetek völgye fesztivál

Teljes a 32. Művészetek völgye programja, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján 2000-nél is több lehetőség közül válogathatnak a látogatók: új és megújult zenei helyszínek, még több színházi és gyerekprogram, irodalom és kiállítás tölti meg élettel július 21. és 30. között Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend udvarait.

Horváth Virág

,,Beköltözés.” A gyakorlott völgylátogatók jól tudják, milyen felszerelésre van szükség a családias fesztiválon

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál fő szervezője a megnyitón elmondta, a Művészetek völgye olyan közösség, ami évről évre értéket teremt, barátságokat alakít ki. – A Művészetek völgye mindannyiunk családja, egy olyan megismételhetetlen miliő, ami kulturális és közösségi kapcsolódási pontként is szolgál – tette hozzá. 

Emellett megemlékezett Pallagi Anikóról: elmondta, az egész országban inspirálta a fesztiválszervezőket, és Márta Istvánnal közösen letette az alapjait, és sikerrel futtatta fel ezt a multikulturális forgatagot. Pallagi Anikó a Kapolcsi művészeti napok/Művészetek völgye egyik alapítója és több mint húsz évig programigazgatója volt. Idén májusban hunyt el.

Taliándörögd polgármestere, Mohos József, Kapolcs polgármestere, Márvány Péter és Vigántpetend polgármestere, Győriványi Dániel is felhívták a figyelmet beszédükben, hogy a legfontosabb a biztonság, és hogy vigyázzunk egymásra. Kiemelték, a környező települések és az ott élők is nagy izgalommal készültek a rendezvényre, szépítgették az utcaképet, és nagy szeretettel várták a völgylakókat.

Szakadáti-Póka Vanessa, a Petőfi Kulturális Ügynökség oktatási programjának igazgatója bemutatta a Póka udvar és a Petőfi udvar felhozatalát a résztvevőknek. A Kőbánya udvar idéntől Póka Egon előtt tisztelegve a Póka udvar nevet viseli. A névadóra emlékezve élő zenével telik meg az udvar, ahol az ifjú tehetségek mellett olyan legendák is fellépnek, mint Deák Bill Gyula. A Petőfi 200 buszban a költőre emlékező vándorkiállítás lesz látható. Az ügynökség másik helyszínén, a Petőfi udvarban irodalmi és alkotóművészeti programokkal, kiállításokkal készülnek, de a Hangfoglaló program tehetségei is fellépnek majd.

Az idei fesztiválon ráerősítettek a gyermekrendezvényekre is. A fesztiválra való belépés 6 éves kor alatt ingyenes, 6–14 éves kor között pedig gyermekprogram-napijeggyel látogatható, melynek ára 2500 forint és a helyszínen vásárolható meg. A 14 év alattiak kísérői is igénybe vehetik ezt a kedvezményt – gyermekenként maximum 2 fő 5000 forintos Gyermekvölgy-kísérőjeggyel vehet részt a völgy gyermekprogramjain.

A Gyermekvölgy programjai számtalan izgalmas, érdekes lehetőséget kínálnak: kézműveskedés, zenés foglalkozások, festés-rajzolás, interaktív kísérletek, ügyességi játékok, játszótér, színházi előadások, koncertek, meseolvasás és még sok más. A kedvezményes jeggyel látogatható Gyermekvölgy programjairól és helyszíneiről a műsorfüzet 89-95. oldalán találhatnak az érdeklődők további információkat.

A megnyitón Lackfi János és Gryllus Dániel adott kulturális műsort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában