Helyi kultúra

2023.07.09. 07:00

Operettfesztivál-folytatás

Rimányi Zita

Idén nyáron újra lesz Rátonyi Róbert Operettfesztivál Balatonalmádiban: július 25-én és 26-án Gül baba operettelőadással, cirkuszművészetet zenével ötvöző operettgálával, családi és gyermekprogramokkal várják a nézőket Balatonalmádiban. Július 25-én 18 órakor élőzenés felvonulással veszi kezdetét a Rátonyi Róbert Operettfesztivál Balatonalmádiban. A menet a Wesselényi strand főbejáratától indul, ahonnan egészen a főtérig, a szökőkútig vonulnak a fellépők a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának kíséretében. A főtéren lesz a nyitóceremónia, fellépnek a Veszprémi Petőfi Színház művészei, a SzínHázVilág táborosok és cirkuszprodukció is elkápráztatja a közönséget, majd 20.30-tól a Kerényi Imre Kult-Magtár kertjében felállított szabadtéri színpadon a Sensum Arts Kulturális Egyesület és az eMPé Produkció előadásában Huszka Jenő és Martos Ferenc Gül baba című operettje lesz látható, Peller Károly rendezésében. 
Július 26-án 12 órakor útjára indul az operettbusz, 16 órakor az operett világába csobbanhatnak a fellépőkkel a Wesselényi strandon napozók, a Veszprémi Petőfi Színház művészei igazán különlegessé teszik strandolásukat operettműsorukkal. Majd 18 órától Balatonalmádi főterén, a szökőkútnál interaktív, vidám mesélésre invitálja a gyermekeket és családokat a Sanyi, én és a gyerekek produkciója, A szegény ember és a róka címmel. Aztán 20.30-tól a Kerényi Imre Kult-Magtár szabadtéri színpadán az élőzenés, két felvonásos „Így vigalom, úgy vigalom…” című operettgála veszi kezdetét, Oszvald Marikával, mint sztárvendéggel, a Veszprémi Petőfi Színház művészeivel és cirkuszprodukcióval. Közreműködik Horváth Elemér Emi és zenekara. A Gül baba című operettelőadás és az élőzenés operettgála jegyhez kötött, míg a többi program ingyenes. A fesztivált, a magyar műfaj ünnepét a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektév támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában