Veol podcast

2023.08.24. 11:00

A fiatalos társulatban hisz a Pannon Várszínház igazgató-rendezője

Pályafutása során volt segédszínész, színész, rendezőasszisztens, dramaturg, rendező, igazgató és színházalapító; megkapta egyebek mellett a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet és a Magyar Művészeti Akadémia Életút-díját, valamint a Veszprém megyei Príma-díjat… a műsor vendége Vándorfi László, a veszprémi Pannon Várszínház igazgató-rendezője.

Komaniczki Zoltán

Vándorfi László, a veszprémi Pannon Várszínház igazgató-rendezője

Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

A beszélgetésből kiderül, Vándorfi László több színháznál megfordult már színész-rendezőként, majd 1986-ban Hegyeshalmi László, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója kínált számára szerződést; 1991-ben elnyerte az igazgatói megbízatást, és kilenc évig vezette a teátrumot. 2001-ben megalapította a Pannon Várszínházat, amelynek jelenleg is az igazgató-rendezője. Elmondta, szeret a fiatalokkal  dolgozni, akik lendületességet, mozgalmasságot hoznak a darabokba, ami jól illeszkedik a színházvezetői elképzeléseihez. Büszke rá, hogy már 25 éve rendezi meg a Pannon Várszínház a Tánc Fesztiválját, a magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozóját, Veszprém kiemelt fesztiválját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában