Kiállítás

2023.08.29. 11:00

Fotókon az épített örökségünk

Petrovics László tanár, népművelő válogatott fotóiból nyílt kiállítás a napokban a várpalotai Öcsi cukrászdában. A tárlat szeptember 10-ig látható az üzlet nyitvatartási idejében.

Szabó Péter Dániel

Petrovics László és Kóti László, mögöttük a kiállított fotók

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az idei évben indult útjára egy, a helyi alkotókat támogató kezdeményezés a népszerű várpalotai cukrászdában. Elsőként Pongó József fotóit láthatta heteken át a falakon a közönség, majd május végétől Maráczi Tiborné Tercsi festményeit csodálhatták meg a látogatók. 

Harmadikként a Várpalotai Városszépítő és -védő Egyesületet közel két évtizeden át elnökként vezető tanár, népművelő, Petrovics László fényképeit mutatják be a cukrászdában, ahol ezúttal is Kóti László üzletvezető fogadta a kiállítót. 

– Mindenki jól ismeri a városban Petrovics Lászlót, sokat tett a településért, ezért nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy szeptember 10-ig láthatóak nálunk a fotói – mondta el Kóti László. 

– Ugyan a cukrászda nem elsősorban kiállítótér, ám a kezdeményezés, ami idén elindult itt, példaértékű. Mivel több mint 30 esztendeje fotózom, s több kiállításom is volt már, ezért adódott az ötlet, hogy itt is bemutassam a felvételeket. Természetfotók és portrék mellett többek között műemlékek is láthatóak a falakon – mondta el kérdésünkre Petrovics László. 

Zárásként hozzátette, várpalotaiként személyesen is kötődik a cukrászdához, hiszen kedves ismerőse volt a néhai alapító cukrászmester, Jámbor József, akinek emléke előtt a kiállítással is tisztelegni szeretne.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában