Játékos, zenés sokadalom

2023.08.13. 19:00

Piactéri sokadalom Deák Billel, P. Mobillal

Szép napsütéses idővel, színes programokkal, termelői áruk széles kínálatával, étellel, itallal, koncertekkel várták az érdeklődőket a Hegymagasi piactéren szombaton.

Szijártó János

HEGYMAGAS Szép napsütéses idővel, színes programokkal, termelői áruk széles kínálatával, étellel, itallal, koncertekkel várták az érdeklődőket a Hegymagasi piactéren szombaton.

Fotó: Szijártó János

Már reggel nagy volt a mozgolódás az egyre bővülő kínálatú termelői és kézműves piacon ahol a jó borokban és finom falatokban sem volt hiány, de a látványos programok szinte mágnesként vonzották a látogatókat. Sokan voltak kíváncsiak a lovas ügyességi játékokra, ahol még fogathajtást és akadály ugrást is láthattak a résztvevők, a Tébolyda lovasiskola jóvoltából. Többen a "Serénykedő Mesejurtát" is megcsodálták, az Extrém Hagyományőrzőknek köszönhetően pedig aki akarta, kipróbálhatta a "magyarok nyilait", a sámándobot. Tóth György, a rendezvény szervezője, a piactér vezetője a gyerekekre is gondolt, így ebéd után a Fanyűvő Játékpark is megnyitotta kapuit. 

Fotó: Szijártó János

A délután későbbi szakaszában aztán a zene került a fókuszba a Hegymagasi piactér színpadán. Előbb a Somnium zenekar lépett fel, majd a Yesterday adott koncertet. A folytatásban a blues muzsika hazai királya, Deák Bill Gyula énekelt az igencsak szép számú közönség örömére. Régi nagy nóták töltötték be a teret, mint például a Rossz vér, vagy a 3.20-as blues, míg "A zöld a bíbor és a fekete" című dallal megemlékezett számos elhunyt ismert zenészről, sőt felsorolásában még a művészet, illetve a sport területeinek nagyságairól is. A "Hajrá Fradi" és az "Én Istenem áldjon meg benneteket!" többször elhangzott tőle, és így is búcsúzott el a lelkes rajongóktól. Röviddel később aztán a P.Mobil izzította fel a hangulatot egy másik hazai zenei ikon, Schuster Lóránt vezetésével. A szép számú közönség a bandával együtt átszellemülten énekelte a régi, nagy rock slágereket, többek között az Acélvárost, a Kétforintos dalt. A hangzás elsöprő erejű volt, a minőségre nem lehetett panasz, sem zenei, sem technikai szempontból, így résztvevők minden bizonnyal egy emlékezetes estével, egy hangulatos, remekbeszabott koncerttel gyarapodva térhettek haza Hegymagasról. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában