Veol podcast

2023.08.20. 07:00

Teste zenévé válik

Plasztikusság, muzikalitás – még diák, de már a sajátja, ami a nagy táncosoké: egyedül betölt egy egész termet, ha mozog és egy mozdulata is hatással bír arra, aki nézi. Teste zenévé válik. Kapitány Lucával beszélgetett Rimányi Zita újságíró annak apropóján, hogy nemrégiben a veszprémi ActiCiyben már fiataloknak oktatta a hiphopot. 

Rimányi Zita
Kapitány Luca
Forrás:  Családi

Kapitány Lucát nemrégiben vették fel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára. Beszélt arról is egyebek mellett, hogy a nyomozáson belül mi érdekli, mit jelent neki a tánc és az általa szerzett tudás, gyakorlat, az mi mindenre jó a hétköznapokban. Felidézte, hogyan érkezett életébe a tánc, mikor varázsolta el, szüleinek is köszönhetően, akik zenetanárok és kik a táncos példaképei. Járt a veszprémi Viktória Art & Sport Egyesületbe, több versenyt megnyert. Érett gondolkodásról tanúskodnak, aktuális témákról szólnak koreográfiái, táncba szedett szöveggel, azaz a szavaknál árnyaltabb kifejezőeszközökkel, mozdulatokkal. Bár leginkább szabadságot, természetességet sugárzó táncát érdemes megnézni, véleményét is jó hallani arról, miért nem lenne szabad egy napunkból sem kihagyni a táncot. A táncos olyan, mint a dob, rezonál a zenére, arra, ami körülveszi, az érzelmeit így fejezi ki. Tánc közben azok lehetünk, akik csak szeretnénk. A tánc segít érteni, élni az életet, olykor terápia, jó kondícióban tart testileg, lelkileg, ellenállóbbá tesz. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában