Nyárbúcsúztató Aszófőn

2023.09.04. 12:00

János vitéz hiteles története elevenedett meg mai nyelvezetben elmesélve

Vidám közösségi délután keretében tartották meg a helyi önkormányzat támogatásával a Nyárbúcsúztató rendezvényt.

Jákói Bernadett

Kukoricza Jancsi kalandos történetébe a legkisebbek is interaktívan kapcsolódhattak be

Fotó: Jákói Bernadett

Családok, gyerekek érkeztek nagy érdeklődéssel a Kultúrházba, ahol Bíró Edit kreatív kézműves műhelye várta az alkotni vágyókat. Változatos technikákkal ötletes cserépbabák készültek, majd Lufi Bohóc kedveskedett színes lufivirágokkal és lufiállatokkal a kézműves műhelyben alkotó közönségnek. 

A délután fő programjának a Petőfi 200 jegyében bemutatott János vitéz hiteles története képekben című, Boka Gábor egyszemélyes interaktív színháza bizonyult. Az ismert, klasszikussá vált Petőfi-hős Kukoricza Jancsi története valamennyi generáció emlékezetét felfrissítette. A kisebb gyerekek meseként hallgatták végig a történetet, az idősebb korosztály tagjai szívesen idézték fel a közismert versszakokat iskolás emlékeikből. Azért, hogy a közönség jól megértse a XIX. század közepén megírt, mesei elemekkel illusztrált elbeszélő költeményt, Boka Gábor mai, vidám népies nyelvezettel adta elő a történetet. 

A program zárásaként a helyi taggal is működő  Deaf Kats rockabilly zenekar szórakoztatta a táncolni vágyó közönséget. A program ideje alatt a már több évtizedes hagyományoknak megfelelően a helyi családok által, helyi receptekből készített szendvicseket, süteményeket kóstolhattak a résztvevők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában