Kiállítás a Pannonia Reformata Múzeumban

2023.09.01. 09:00

Mit tanít ma Jézus nekünk?

21. századi kortárs alkotások érkeznek a pápai Pannonia Reformata Múzeumba. Kovács Levente és Kovács-Szabó Tímea gyűjteményének egy részét tekintheti meg a közönség.

Haraszti Gábor

A tárlat október 31-ig tekinthető meg

Forrás: múzeum

A tulajdonos házaspár a keresztény és ökumené gondolatát boncolgató alkotásokat keresi, számukra ez fontos missziós feladat, szeretnének a képzőművészet eszközeivel irányt mutatni az útkeresőknek. Példaértékű a tárlat, mely az evangélium örömüzenetét közvetíti modern alkotások segítségével, az élő hitről téve tanúbizonyságot. A gyűjtők Evangélium 21 teljes tárlata sajnos nem fér el a múzeum kiállítóterében, nyolc művész alkotásait válogatták be ebbe az anyagba. A központi téma a Biblia, de mindegyik művész a saját érzés- és gondolatvilágát saját eszközeivel mutatja meg - mondta Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető, aki Benedekné Gosztonyi Hajnalkával építette meg a kiállítást.

A kiállításmegnyitó augusztus 1-jén 17 órakor lesz a Pannonia Reformata Múzeumban. A megnyitót 19 órakor egy hangverseny követi az Ótemplomban. Másnap, szombaton pedig Kovács Levente tart tárlatvezetést 11-15 óráig. Mindhárom program ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában