Töretlen népszerűség

2023.09.11. 19:00

Nézőcsúcsot hozott Korda György és Balázs Klári koncertje (videó)

A népszerű énekes házaspár, Korda György és Balázs Klári fergeteges hangulatú koncertje színesítette a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál zárónapját. A fellépésre olyan sokan voltak kíváncsiak, amely meghaladta a kastély udvarának befogadóképességét.

Haraszti Gábor

Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a koncerten

Fotó: Haraszti Gábor

A fesztivál eddigi történetében soha nem látott tömeg szerette volna látni a legendás párost, és meghallgatni az időtálló klasszikusokat, egyes becslések szerint 3500-an várták a kezdést. Azoknak, akik bejutottak a rendezvény területére, nem kellett csalódniuk, hiszen a Fonogram-életműdíjas sztárpártól olyan slágereket hallhattunk, mint a Lady N, a Mamma Maria vagy épp a legnagyobb sláger, a Reptér, amit Gyuri bácsi kétszer is elénekelt.

Korda György és Balázs Klári tagadhatatlanul a hazai zenetörténet kiemelkedő alakjai, több mint 40 éves közös életművüknek köszönhetően a létező szinte összes szakmai elismerést bezsebelték. Színpadra lépésük előtt Korda György azt mondta, a mai napig izgul, hogy mennyien kíváncsiak rájuk.

Telt ház
Fotó: Haraszti Gábor

– A csülköt és a cicegét is nagyon szeretjük, bár mi tócsniként ismerjük. Örülök, hogy hosszú év után ismét Pápán léphetünk fel. Minden előadás előtt Klárikámtól meg szoktam kérdezni, hogy: "Vannak?" Nagy örömömre határozott igen szokott lenni a válasz, nagyon hálásak vagyunk, hogy a közönség kortól és nemtől függetlenül ennyire szeret minket – mondta el Korda György.

S valóban így volt, a pápai éjszakában az egészen piciktől az idősebb korosztályig mindenki kívülről fújta a dalokat. A népszerű énekes elmondta, 2024-ben Korda 85 címmel a budapesti Papp László Sportarénában egy nagyszabású születésnapi koncertshow-ra készülnek, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

Az örömbe némi üröm is vegyült, hiszen a koncert kezdete előtt körülbelül 15 perccel már annyian voltak az udvaron, hogy a biztonsági embereknek el kellett állniuk az újonnan érkezők útját, így sokan a kastélyon kívül rekedtek és az utcáról hallgatták a slágereket. A téren álló tömeg akkora dugót okozott, hogy a rendőrségnek néhány órára le kellett zárnia az érintett útszakaszt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában