Zene a mikrobuszon

2023.09.15. 10:00

Szerdáig lehet jelentkezni a Music Mobil pályázatára

Szeptember 20-ig jelentkezhetnek induló, kezdő zenekarok a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló Music Mobil pályázatra.

Szijártó János
Pár napig még lehet jelentkezni a felhívásra
Forrás: EKF

A Music Mobil egy mozgó, kétoldalt nyitott mikrobusz, amely élő zenével szórakoztatja az utca emberét. A kisbusz első turnéja május végén, június elején lezajlott, akkor olyan bandák muzsikáltak a járművön, mint az Anyu ez hangos, a Gorg and Benzol és a Fuzzinga.

A szeptember végén, októberben turnézó, műfaji kötöttség nélküli kisbusz programját a Kodály Spiczy Jazz nyitja meg, majd a nyílt pályázatra jelentkező, pályájuk elején lévő csapatok közül a legizgalmasabb zenekarok kapnak lehetőséget ugyanerre a kalandra. A kiválasztott formációk Music Mobil-koncertjeit rögzítik, amellyel egy online versenyen is megmérettetnek. A legtöbb közönségszavazatot gyűjtő produkció egy egynapos stúdiózást, az ott felvett anyag kislemezes megjelenését kapja meg nyereményként a Music Fashion Kiadó jóvoltából.

A jelentkezés feltétele, hogy a maximum négyfős felállású zenekar nem rendelkezhet kiadói és országos szintű rádiós múlttal. A helyi, lokális médiumokban való szereplés, valamint a saját kiadás nem kizáró ok. Feltétel az is, hogy a csapat legalább egy tagja a Veszprém–Balaton-régióból származzon, vagy tanulmányai révén legyen ide kötődése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában