Helyi kultúra

2023.10.23. 13:00

A magyar dinoszaurusz

November harmadikán 17 órakor az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében Ősi Attila mutatja be új könyvét.

Tóth B. Zsuzsa

A szerzővel Horváth Károly, a Bányászati Múzeum szakmai vezetője beszélget a bakonyi dinoszauruszok felfedezésének kalandos történetéről. A fiatal, de annál inkább kitartó kutató a fejébe vette, hogy megtalálja Magyarországon az első dinoszauruszleleteket. Az igazi munka azonban a felfedezést követően kezdődött. Ősi Attila néha rögös, de sikerekben gazdag utat járt be az első csontok megtalálásától a külföldi tanulmányutakon át a nemzetközi együttműködésekig. Ez a könyv az elmúlt két évtized kalandos történeteit meséli el, melyeket a szerző sok-sok barát és kolléga társaságában élt át. A történetek és az egykor élt élővilág rekonstruálását szolgáló kutatási módszerek és eredmények által betekintést nyerhetnek a résztvevők egy paleontológus életébe, és megismerhetjük a kutatói pálya sajátosságait és szépségeit. A Dinoszauruszok nyomában című kötet a Magyar Dinoszaurusz Alapítvány gondozásában jelent meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában