Mediterrán ősz

2023.10.30. 08:00

A  festés lélekemelő tevékenység - ezt is érezhetjük az ajkai kiállításon

Licitre bocsátotta Mediterrán ősz című festményét Páhi Ferencné hobbifestő, akinek első önálló kiállítását nyitotta meg október 25-én a Városi Múzeumban Szőke Melinda helytörténész.

Tisler Anna

Páhi Ferencnének Ráczné Németh Csilla óvodaigazgató köszöni meg az intézményüknek tett felajánlást

Fotó: Gyarmati László

A bevételt az alkotó a múzeum javára ajánlja fel. Páhi Ferencné nem csupán a tárlatlátogatókat ajándékozza meg az élménnyel, hanem az Ajkai sziget állatai című képét a Fekete–Vörösmarty iskolának ajánlotta fel, ahol ma már egyetemista unokái tanultak; Hétszínvirág című festményét pedig a Hétszínvirág óvodának ajándékozta.

Szőke Melinda köszöntőjében kiemelte, hogy a polgármesteri hivatalból nyugállományba vonult alkotó azok közé tartozik, akik munkaviszonyban töltött éveik után felszabaduló idejükben új elfoglaltságot találtak maguknak, amely érdekesebbé, színesebbé teszi a mindennapjaikat. A  festés lélekemelő tevékenység, amely során nemcsak ő maga töltekezik, hanem másoknak is tovább tudja adni az örömöt. Az alkotás feledteti a gondokat, színesíti a hétköznapokat. A kiállítás címe nem csupán az évszakra, hanem az alkotó életkorára is utal, aki vallja, hogy a nyugdíjas évek is lehetnek olyan színesek, mint a nyártól színpompában búcsúzó ősz. 

A kiállítás november közepéig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában