Országos könyvtári napok

2023.10.17. 14:00

Szabadulószoba a könyvtárban, és még annyi más érdekes program Pétfürdőn

Lezárult az Országos könyvtári napok idei rendezvénysorozata, melyen a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár gyerekeket, szülőket, nagyszülőket hívott nemrég egy igen aktív, helyesebben interaktív eseménysorozatra.

Benkő Péter

Szabadulni akarunk! Vajon sikerül? Fotó: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár

Először a népmesei hétpróba játékuk és a hamuba sült pogácsa csábította könyvtári kalandozásra a gyerekeket. Majd író-olvasó találkozókat rendeztek Benkő Lászlóval, Csapody Kingával és Kiss Attilával. Gyermekkönyvtáros kerestetik nevű játékukon idén rendhagyó módon megosztott első helyezést ért el Csizmadia Emma, Pusztai Patrik és Moór Gergely.

Fotó: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár

Egy könyvszobrász, Horváthné Balassa Andrea segítségével vehettek részt A könyvek új élete programon a fiatalok, melyen betekinthettek az igen jó kreativitást és kézügyességet kívánó foglalatosságba, és ahol gyönyörű alkotásokat készítettek. Örömmel fogadták a Kolping Katolikus Szakképző Iskola diákjait az Országos könyvtári napok „Petőfis” napján. A legnagyobb sikert a könyvtári szabadulószoba-játékuk aratta, ahol még a résztevők száján is lakat volt, hiszen a játék részleteit titkosították. „Elveszett” könyveket kellett itt megkeresni, az utakat térkép jelezte, melyet kódok megfejtésével lehetett megszerezni. Így leltek rá a kijáratra, s nem ragadtak örökre a könyvtárban a játékosok. 

Fotó: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár

A könyves vasárnapon pedig színházba várták vendégeiket, ahol a nevettetés volt a cél a vicces, mégis elgondolkodtató előadásokkal. Előtte hirdették ki a korábbi versenyek eredményeit, és megköszönték a gyerekek aktív részvételét ezen az izgalmas héten. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában