Helyi kultúra

2023.10.11. 16:13

Szakmai konferencia és kiállítás a Pannonia Reformata Múzeumban

Haraszti Gábor

Október 13-án, pénteken 15 órakor kiállítás nyílik a Pannonia Reformata Múzeumban. A rendezvény keretében szakmai konferenciát is tartanak, melyen egy muzeológus, egy táncpedagógus és egy faragótakács-mester tart előadást.

A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület "Csak tiszta forrásból" XI. Hagyományőrző napok Veszprém megyében című rendezvénysorozata keretében tartandó kiállítás megnyitója október 13-án, pénteken 15 órakor lesz az Ótemplomban, amely egyben a kiállítás helyszíne is. A rendezvényen köszöntőt mond Farkas Balázsné Petrikowsky Marianna szövő népi iparművész, a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület elnöke. A megnyitóval egybekötve "Csak tiszta forrásból..." címmel szakmai konferencián vehetnek részt az érdeklődők. Elsőként Mészáros Veronika muzeológus szólal fel, aki Veszprém vármegye népművészetéről beszél. Őt követi Vastag Richárd Aranysarkantyús táncos, a Népművészet Ifjú Mestere, táncpedagógus, a Gerence Néptáncegyüttes vezetője, aki Veszprém vármegye viseleteibe enged bepillantást. A konferencia Lőrincz Péter faragótakács-mester, a Lőrincz Textilesműhely alapítójának előadásával zárul, amelynek témája a pápai iparosok története lesz. A rendezvényre a belépés díjtalan, a kiállítás október 13-tól október 31-ig tekinthető meg az Ótemplomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában