Kiállítás Nagymányokon

2023.11.13. 07:00

A világ legjobb 90 képe közé sorolták a tapolcai festőművész alkotását

Tapolcai festőművész, Sütő György Bennem élő világ című kiállítása nyílt a nagymányoki közművelődési központban.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: családi

A tárlatot Markovics Mihály dekoratőr, ikonfestő, az alkotó barátjának édesapja nyitotta meg. Beszédében egy performansz keretében szólt a művész pályájáról. Hangsúlyozta, hogy bár Sütő György a teológia elvégzését követően más úton indult el, kötődik az egyházhoz amely a művészet pártolója. Méltatta továbbá a festő felesége, Sütő-Németh Hajnalka tevékenységét, amellyel sikerrel menedzseli férje pályáját. 

Beszélt arról is, hogy a velencei biennálén a tapolcai művész egyik alkotását a világ legjobb 90 képe közé sorolták, ami nem hétköznapi elismerés. – A különleges képek szórópisztollyal készülnek, a tökéletes árnyalatoktól elképed az ember. Sokan festenek így autókra, motorokra ilyesmit, de ő olyan termelékeny, hogy szinte hetente megjelenik egy-egy új képe. Tudását rendkívül gyorsan fejleszti, egyre sikeresebb külföldön, de Magyarországon még bele kell illeszkednie a rendszerbe – mondta Markovics Mihály. 

A megnyitón a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI növendékei, valamint a Nagymányoki Városi Fúvószenekar tagjai működtek közre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában