Helyi kultúra

2023.11.01. 07:00

Csellistákkal telik meg a zeneiskola

Csellóakadémia 2023 címmel rendeznek programsorozatot a a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában (zeneiskola) november 2. és 8. között.

Benkő Péter

November 3-án 19 órakor veszi kezdetét a Csellisták éjszakája, melyen közreműködik Stankowsky Endre, a Magyar Állami Operaház szólócsellistája, Elvis Herndl, a legifjabb feltörekvő osztrák tehetségek egyike, Hartmann Domonkos fiatal veszprémi Prima Primissima-díjas sztárcsellista, illetve Olena Miso és Csabay Domonkos zongorán.

November 4-én 19 órától a Csellóegyüttes koncertezik. A Rudolf Leopold köré szerveződött együttes harminc éves múltra tekint vissza, vezetője a legendás Wiener Streichsextett egykori csellistája, a Kunstuniversität Graz nyugalmazott professzora, aki hosszú évek óta szenvedélyesen foglalkozik a zeneirodalom gyöngyszemeinek csellóegyüttesre való átdolgozásával. Az egykori növendékekből, későbbi kollégákból álló zenekar rendszeres szereplője a grazi Styriarte fesztiválnak, valamint a Leopold múzeum koncertsorozatainak. A Csellóakadémia Veszprém alakulásakor az együtteshez a magyar zenei élet kiválóságai is csatlakoztak.

November 2. és 8. között Rudolf Leopold, illetve Stankowsky Endre mesterkurzusok lesznek, 8-án pedig szakmai nap Molnár Andreával. A rendezvénysorozat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában