Művészeti közösség

2023.11.14. 15:00

Festőverseny kőfejtőben, Petőfi emléke a várban – cseszneki alkotók hírei

Még látogatható a Cseszneki Alkotó Társaság dombóvári kiállítása, november végéig, és már készülnek következő csoportos bemutatkozásukra a tagok. Közben képviseltették magukat egy kőfejtőben megrendezett festőversenyen, és hasonlóképp lesz tőlük kép a várpalotai várban, ahol a Petőfi-emlékév jegyében nyílik tárlat.

Rimányi Zita

Pásztor János ötlete nyomán jött létre a Cseszneki Alkotó Társaság

Fotó: Rimányi Zita 

Pásztor János, a közösség művészeti vezetője összegezte a közelmúltban történteket és terveiket. Egyik tagjuknak, Dencs Zsanettnek önálló kiállítása nyílt november 3-án Be-Te-Kint-Én címmel a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár emeleti nagytermében, amely december közepéig tekinthető meg. Csak ajánlhatjuk képeit, izgalmasak, sokszínűek, vibrálóak, elgondolkodtatóak. – Persze festékkel is, de Zsani a lelkével fest... varázsvilágot hozott elénk... egyedül az alkotás, a művészet ad hitet és erőt... egy kép többet ér ezer szónál... – fogalmazott a megnyitó alkalmából Pásztor János, és tőle tudjuk, hogy Dencs Zsanettnek januárban Várpalotán lesz önálló kiállítása. 

A CSAT vezetője nemrégiben részt vett a Tárnoki Kőfejtőben az OKIT-tagok (Országos Képző- és Iparművészeti Társaság) számára rendezett festőversenyen, melyen egyik pasztellrajza díjazott lett. S november 16-án nyílik meg a várpalotai Thury-vár márványtermében a Várpalotai Őszi Tárlat a Petőfi 200 emlékév alkalmából, a kiállításon Pásztor János munkája is szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában