Shortlist

2023.11.07. 14:00

Hollywoodig vitte Veszprém hírnevét az EKF nyitóceremóniájának zenéje +videó

A legjobb öt közé választották a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program nyitóceremóniájának zenéjét – amely Pacsay Attila szerzeménye – a Hollywood Music In Media Awards (HMMA) jelöltjei között. A szervezet a világ minden vizuális médiumában megjelenő eredeti zene (dal és filmzene) elismerésére szolgáló díjkiosztó szervezet.

Veol.hu

EKF-megnyitó a Szentháromság téri nagyszínpadon 2023 januárjában

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A HMMA a minap jelentette be a filmes és az összes vizuális médiában használt zenei kategória idei jelöltjeit. A filmzene, dal, filmvásznon nyújtott teljesítmény és egyéb kategóriákban jelölt filmek között található többek között a Fekete Párduc 2., az Avatar: A víz útja, A Fehér zaj, az Emancipáció, az Élj!, a Woman talking és Guillermo Del Toro Pinocchiója. A dalszerzőjelöltek között olyan neveket olvashatunk, mint Selena Gomez, Drake, Rihanna, Taylor Swift, Tanya Tucker, Mel Brooks, Jazmine Sullivan vagy Lady Gaga. A korábbi győztes és többszörösen jelölt dalszerző Diane Warren is felkerült a listára.  

Pacsay Attila zeneszerző közösségi oldalán a következőt írja: ,,Nagy örömmel jelentem be, hogy a legjobb ötben van a januárban bemutatott  ,,Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros” megnyitóünnepségének zenéje a messzi Hollywoodban e nemes díj versenyében!” A zeneszerző köszönetet mond mindazoknak, akik a rangos elismerést elérő zenemű létrejöttében közreműködtek. Hozzátette:

Életem talán legnagyobb élménye volt ez a munka az elejétől a végéig!

A díjakat november 16-án, szerdán adják át a hollywoodi The Avalon színházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában