Zsíros kenyér és tea is volt

2023.11.13. 17:50

Két iskola közösen emlékezett Szent Mártonra Berhidán

Márton-napot rendeztek a Berhidai Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében az Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában november 10-én. A Szombathelyen született Szent Márton nevéhez számtalan jó cselekedet köthető, hiszen életét a rászorulók, szegények és betegeket támogatásának áldozta.

Benkő Péter

A műsorokat egy közös produkció zárta

Forrás: Ady-iskola, Berhida

A műsor kezdetén a nemzetiségi önkormányzat nevében Ernhofferné Somogyi Ágota köszöntötte a résztvevőket. A műsorban először a vendég II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola másodikosai azt a jelenetet elevenítették fel, amikor Szent Márton, téli éjszakán egy koldussal megosztotta a köpenyét. Őket az Ady iskolások követték, elsőként, német nyelven mondott verset Horváth Alex hetedik osztályos tanuló, majd a harmadik osztály furulyajátéka következett. A negyedikes németes diákok egy rövid előadással készültek Szent Márton életéről.

A műsorokat egy közös produkció zárta. Az ötödikesek a Leuchte, leuchte kleine Laterne című dallal készültek, melyet a másodikosok lámpás tánca kísért.

A műsort követően a Márton-napi rajzpályázat eredményét hirdették kihirdetése következett, ám sajnos az időjárási körülmények miatt a tervezett lámpás felvonulás elmaradt, de az önkormányzat képviselői a rendezvény végén zsíros kenyérrel és teával várták a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában