Veol podcast

2023.11.11. 14:00

Podlovics Péter: Világsztárokat hallhat a Veszprém Jazz Fesztivál közönsége

Komaniczki Zoltán
Podlovics Péter
Fotó: Komaniczki Zoltán

Nemrégen szinte elképzelhetetlen lett volna, hogy Veszprémben lép fel Peter Gabriel és Sting kedvenc dobosa, Manu Katché, a nu jazz emblematikus trombitása, Erik Truffaz, a Grammy-díjas gitárvirtuóz Bill Frisell, a brutális technikájú svájci dobos, Jojo Mayer vagy az ismert dalok funk-újragondolásaival világhírnevet szerző Scary Pockets formáció – mindez november 16. és 19. között mégis megvalósul, mégpedig a Veszprém Jazz Fesztivál jóvoltából, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében. A műsor vendége Podlovics Péter, a Veszprém Jazz Fesztivál főszervezője.

A beszélgetés során szó esett róla, hogy Péter tavasszal megszervezte az Európa Kulturális Fővárosa projekt részeként a négynapos bluesfesztivált Veszprémben. Elmondta, kitűnően sikerült a rendezvény, amely minden szempontból felvehette a versenyt európai vagy tengerentúli hasonló eseményekkel, és nagyon pozitív volt a visszhangja, jövő áprilisban újra megrendeznék. Elmondta, ehhez hasonlóan világszínvonalat ígér a Veszprém Jazz Fesztivál is, egy éven át tartott a megszervezése; csaknem 30 koncertet hallhat a közönség; a helyszínek a Hangvilla, az Expresszó és a Papírkutya. Törekedtek rá, hogy nemcsak nagy nevű elóadókat hallhasson a közönség, hanem olyan zenészeket is, akik nem annyira híresek, de  érdekes és magas színvonalú produkciókat hoznak Veszprémbe. Podlovics Péter fontosnak tartja a Music Hungary Konferencia & Showcase szerepét a zenei szféra ügyének képviseletében; szólt róla, még mindig komoly kihívás a kulturális áfa mértéke, és egyre többet hallani a mesterséges intelligenciának a szektort érintő veszélyeiről. 

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában