Karácsonyi körút Európában

2023.12.21. 17:00

A vegyeskar ad koncertet péntek este

Veszprém Város Vegyeskara és Vokálja hagyományos karácsonyi koncertjét péntek este hét órakor tartja a Hangvillában.

Balla Emőke

A koncert több évtizedes hagyomány, a város zeneszerető közönsége ünnepi zenével készül a karácsonyra. Az idei koncert címe: Karácsonyi körút Európában, a műsorban Európa nemzeteinek többségében  ismert karácsonyi dallamai, népénekei szólalnak meg a capella, vagy hangszeres kísérettel. A Vokál lett, litván, észt, finn, svéd, norvég és izlandi dalokat ad elő, Veszprém Város Vegyeskara pedig Európa valamennyi országának egy-egy művét megszólaltatja. A magyar darabok közül felcsendül a Harmatozzatok, égi magasok! című katolikus népének Kodály Zoltán feldolgozásban és a karácsonyi bölcsődal, Bárdos Lajos feldolgozásban.

A koncerten felhangzik még Kocsár Miklós Magnificat című műve Pálffyné Friedler Magdolna orgonaművész közreműködésével. A mű a kilencven éve, december 21-én született, a négy éve elhunyt kiváló kórusszerző nagyszabású motettájának orgonás változata, Mária öröméneke. A koncert végén ezúttal is megszólal a Mennyből az angyal, melyet a kórus és a közönség együtt énekel.

A koncerten közreműködik Józsa Eleonóra (zongora), Fodor Szabina Barbara (szoprán), Szuromi Miklós (basszus), Farkas Hanga, Vandra Orsolya (fuvola), Szita Emese (ütők), Érsek Titusz (cselló), Bánó Tamás (gitár). Művészeti vezető: Erdélyi Ágnes. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában