Hagyományőrzés

2023.12.17. 12:43

Balatonedericsen tovább éltetik a szentcsalád-járás elnevezésű népszokást

A 20. század elejéről származó katolikus szokás az adventi felkészülés időszakához kapcsolódik. A betlehemi szálláskeresés bibliai történetét eleveníti fel, amely szerint Betlehemben az összeírásra érkező Máriának és Józsefnek senki nem adott szállást, ezért egy istállóban kellett meghúzniuk magukat.

Tóth B. Zsuzsa

Az egyházközség tagjai a Szent József Közösségi Házban hét estén át elevenítik fel a szentcsalád-járást

Fotó: egyházközség

Balatonedericsen az egyházközség szervezésében már több mint húsz éve vállalja hét család, hogy minden este befogadja a szent családot ábrázoló képet. 
Az egyházközség tagjai a Szent József Közösségi Házban hét estén át elevenítik fel a szentcsalád-járást. A régi, szép hagyomány közös imára, éneklésre ad lehetőséget, de nem utolsósorban közösségformáló ereje is fontos tényező. Stadler László Dezső plébános és Gelencsér Zsolt vezeti a szertartásokat, melyeket Knoll Kornélia, Balatonederics kántornője kísér zongorán. A december 21-ig tartó szentcsalád-járásra mindenkit vár a balatonedericsi egyházközség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában