Rajzverseny

2023.12.04. 12:00

Elevenen élnek a bányászat hagyományai Ajkán

A város minden általános iskolájából, valamint a magyarpolányi, halimbai és nyirádi intézményekből érkeztek alkotások a Csingervölgyért Egyesület által nyolcadik alkalommal meghirdetett Bányászatról gyermekszemmel című alkotópályázatra. A díjátadó ünnepségen, amelyet a Szent Borbála-naphoz kapcsolódóan december 3-án tartottak a csingervölgyi közösségi házban, a bányász hagyományőrző szervezetek képviselői is részt vettek.

Tisler Anna

Csentei Sára Napsugár átveszi a díjat Gerencsér Hildától Fotó: Gyarmati László

Gerencsér Hilda, a Csingervölgyért Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, örül, hogy a rajzokból látszik, a gyermekeket érdekli a bányászat, tanáraik, szüleik felkelti az érdeklődésüket. Amikor a pályázaton részt vevő gyermekek születtek, már befejeződött Ajkán a bányászat, az emlékek mégis elevenen élnek, mert a közösség számára fontosak. 

Az alsó tagozatosok közül Marton Kolos és Fitler Izabella (Csodavár-iskola), Barna Dániel (Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola), Süveges Róbert (Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola) érdemelt díjat. A felső tagozatosoknál Holczer Kolos (Csodavár iskola), Bene Viktória és Molnár Kincső (Fekete István–Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium), Hlukhov Mykyta (Ajkai Eötvös Loránd–Kossuth Lajos Általános Iskola), valamint az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységének  két diákja, Csentei Sára Napsugár és Egressy Boglárka. A díjazottak emléklapot és vásárlási utalványt vettek át Gerencsér Hildától. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában